Damir Kedžo

Damir Kedžo

Izvođač

Damir Kedžo rođen je 24. svibnja 1987 godine. Talentirani pjevač glazbenu karijeru je započeo sa šesnaest godina na jednom od tadašnjih najpoznatijih glazbenih emisija, Story Super Nova Music Talent. Pjevačke sposobnosti je pokazao nastupajući i u raznim mjuziklima. Album „Instant“ objavljuje 2004., a pjesma ”365” više od šest tjedana drži prvo mjesto na nacionalnoj top ljestvici.

Solistički album izlazi 2008 godine s kojeg pjesme poput “Idem”, ”Kažnjen u duši” i ”Sjećam se” postižu najveću slušanost. Na festivalu MIK 2009., s pjesmom ”Peza od zlata” osvaja drugu nagradu žirija i treću publike. Na bjeloruskom festivalu., ”Slavianski Bazaar” 2010. u natjecanju solista iz cijelog svijeta osvaja Grand Prix.

Nastupe niže kao član benda ”Tower of Cover” i započinje s radom na drugom studijskom albumu. Pobjednik je ruskog festivala „New Wave“ iz 2015.god. Od tada intenzivno radi na stvaranju pjesama na engleskom jeziku. Povodom proslave Dana žena 2016., održao je jedan od većih koncerata u karijeri pred prepunom dvoranom Zamet u Rijeci. Damir Kedžo poznat i kao pobjednik treće sezone popularnog glazbenog showa “Tvoje lice zvuči poznato”. Jedan od najtalentiranijih mladih glazbenika iza sebe broji nekoliko uspješnih glazbenih godina, a upečatljiva je bila ova u kojoj je zajedno s Zsa Zsa „pomeo“ top ljestvice s pjesmom „Sve u meni se budi“.

Nedavno je izišao novi sing „Not a crime“, energična i pozitivna pjesma, koja će sasvim sigurno postati neizostavni dio glazbenog repertoara i van granica Lijepe Naše. Uz njega, pjesmu potpisuju poznati švedski autori Gabriel Alares, Gustaf Svenungsson i Magnus Wallin, te Starfish & Sebastian Lestapier koji su zaslužni za produkciju.